Archief Om it Oaljelân |
5194 Internationale voorman van Lions was in Tzummarum

Op de foto: Prof. Sobral helpt zijn echtgenote bij het instappen.
Achter hen de heer en mevrouw Oosterbaan.

Internationale voorman van Lions was in Tzummarum

Tzummarum – De brandweer uit Sexbierum rukte gistermiddag omstreeks halfvier uit naar de boerderij van Anne Oosterbaan onder Tzummarum.
Er was niet direct werk aan de winkel voor de spuitgasten, maar als er op het gewone boerenland een helikopter landt moet de brandweer nu eenmaal aanwezig zijn voor het geval er iets misloopt.
Dat gebeurde echter niet.
Kort na vieren zette de Bölkow 105 D van de KLM koers richting Wolvega.
Vlieger Jan G. Menger had behalve de heer Oosterbaan en diens echtgenote aan boord niemand minder dan prof. Joâo. F. Sobral uit het Braziliaanse Sao Paulo.

Prof. Sobral is president van Lions Internationaal en verbleef tot vanmorgen in Nederland in het kader van een rondreis langs verschillende landen waar Lions Internationaal leden heeft.
Anne Oosterbaan is gouverneur van een van de drie Lions- districten in Nederlanden ontving gistermiddag zijn internationale voorman en diens echtgenote.
De helikopter was besteld om prof. Sobral vlug, veilig en voordelig(?) in Wolvega te krijgen.
De hoofdplaats van Weststellingwerf heeft namelijk deze week ook een afdeling van Lions Internationaal gekregen en deze jonge loot aan de rijke Lions-stam (over de hele wereld telt deze seviceclub 1.200.000 leden) ontving meteen maar eventjes de allerhoogste Leeuw ter wereld.

Ter gelegenheid van het hoge bezoek was het in huize Oosterbaan, waar men overigens wel vaker mensen ontvangt die geen Fries en zelfs geen Nederlands spreken, een drukte van belang.
Ook de gouverneurs van de andere Nederlandse districten waren aanwezig met hun dames, zoals dat heet.
Het wemelde dan ook van de Volvo’s, BMW’s, zware Peugeot’s en andere auto’s uit boven-modale prijsklasse.

De gasten konden echter niet vertrekken zonder de forneamde veestapel te hebben bewonderd.
Het behaagde een van de koeien haar staart op te trekken voor al dat vreemde volk, deshalve er na de excursie verwoede pogingen werden gedaan om een duur pak weer toonbaar te maken.
Prof. Sobral- in het dagelijks Braziliaanse leven is hij president van een grote onderneming die plastic producten vervaardigt – kwam niet helemaal met de schrik vrij.
Zijn kostuum liep een klein schampschotje op.
Hij verwerkte de aanslag manmoedig en wuifde ten afscheid vriendelijk naar de brandweerlieden en andere Barradeelsters,die naar de helikopter of naar de hooggeplaatste Lions waren komen kijken.

uit: L.C. 05-03-1977.

Heb je op- of aanmerkingen over dit archief-item? Maak dan gebruik van de onderstaande envelop!

*Vermeld altijd de titel van het archief-item in het onderwerp of het bericht.

Stuur dit naar iemand