Archief Nij Bethanië en Armenhuis |
11246 Nij Bethanië verdwijnt 2015

Sluiting Nij Bethanië.

Uit raadscommisie Franekeradeel.

TZUMMARUM – Dorpsbelang Tzummarum wil Noorderbreedte ,,sa gau as mooglik fuort ha út it doarp”. Voorzitter Gerben van der Mei deelde dat vanavond mee in de raadscommissie van Franekeradeel.

Eerder op de dag was bekend geworden dat de zorggroep de deuren van Nij Bethanië per 1 september sluit. Aanvankelijk zou de zorg in 2017 stoppen. De mededeling leidde tot tranen bij de bewoners, radeloze familie en verslagen vrijwilligers, aldus Van der Mei.

Er wonen nog 23 mensen in het verzorgingshuis en er werken 50 personeelsleden. Zij moeten op zoek naar nieuw onderdak. Noorderbreedte is daar volgens directievoorzitter Johan Lettink toe gedwongen omdat de kwaliteit van de zorg met zo weinig bewoners niet meer gegarandeerd kan worden. De leegstand is volgens hem te wijten aan de nieuwe zorgwet, waardoor mensen langer thuis wonen.

Het dorp en de gemeenteraad hebben daar geen boodschap aan. Zij noemen Noorderbreedte een onbetrouwbare partner en vinden dat een claim ingediend moet worden tegen de zorggroep.

11 juni 2015

Heb je op- of aanmerkingen over dit archief-item? Maak dan gebruik van de onderstaande envelop!

*Vermeld altijd de titel van het archief-item in het onderwerp of het bericht.

Stuur dit naar iemand