Archief Kaatsen Tzummarum |
3372 Viering 100 jarig bestaan

1879-1979 Vereniging voor Volksvermaken.

De oprichtingsdatum van de vereniging is 17 Maart 1879. De viering van het jubileum duurt van 25 juni tot en met 1 juli.

De winnaars van de jubileumpartij voor jongens zijn: Rink Vegelin, Dikkie Noordenbos en Jan S.Talsma: bij het opslagspel Johannes C.Jensma en bij het telegraafspel Janny Meijer en Grietje Heeringa. De jubileumkaatspartij is in trek en levert winst op voor Rink Vegelin, Janco Hiemstra en Kitty de Rijke bij de jeugd. Tine Kuiken-Hoekstra, Sijke Steinvoorn-Joostema en Pietje Delp-Terpstra bij de dames en Johan van Krimpen, Cornelis Faber en Jan Grond bij de heren.

De kermis jubileumpartij leverde de volgende winnaars op. In de oudste klasse 1e Aede de Jong, Andries Keizer en Leo Vogels, in de jongste klasse 1e Hendrik F.Talsma, Hessel Bleeker en Gosse de Jong, bij de dames wonnen Sietske Kuiken, Nynke Anema en Iris Bouma. Voor de eerste maal in de historie staat er een indoor dameswedstrijd op het programma van de VVV in de Harnehal. Winst is er voor Janneke Pagels uit Bolsward, Sjoukje Terpstra-Bijlstra uit Tzummarum en Minke Mosselman uit Oude Leije. De schooljongens Willem T.Heeringa, Eduard Jansma en Jan Tuinman draaien een goed seizoen en worden vijfde op de schooljongensbond.

Heb je op- of aanmerkingen over dit archief-item? Maak dan gebruik van de onderstaande envelop!

*Vermeld altijd de titel van het archief-item in het onderwerp of het bericht.

Stuur dit naar iemand