Archief Nij Bethanië en Armenhuis |
11291 De Trochsetters en activiteiten januari 2016

NIEUWS FAN DE TROCHSETTERS

Wat een geweldige decembermaand hebben we gehad. De gewone activiteiten worden goed bezocht en het is al een gezellige boel, maar er kunnen altijd meer bij, vooral van de mensen- út ‘e Buorren -, schroom niet maar kom.

Dinsdag 8 dec, gingen we versieren, s’morgens eerst koffie en daarna gingen we los, heel veel dank voor alle kerstballen, bomen, verlichting en versieringen, we zijn bedolven en konden daardoor alles heel goed en veel en mooi versieren, en ook de Tamsmaschool, super, al die mooie kerststukken die jullie gemaakt hebben, de bewoners hebben allemaal 1 op de kamer gekregen en de rest hebben we verdeeld over het Atrium en de gangen.

Woensdagmorgen mooie foto’s en goede recensies in de krant en prachtig mooi weer, beter konden we de dag van de Kerstmarkt niet beginnen. Om 3 uur gingen de deuren open en ook al hadden we een poosje geen stroom en kon Jacob de bakker zijn lekkernijen niet bakken, de mensen stroomden wel binnen en de 250 enveloppen voor de verloting gingen als warme broodjes over de toonbank en de 112 prijzen waren in een mum van tijd weg. Zowel de standhouders als wij zijn erg blij met dat er weer wat gebeurde in Tzummarum, het was erg gezellig en je bent ook weer op de hoogte wat sommige dorpsgenoten, beroeps of hobby matig bezighoud.

Dan was er de Kerstviering verzorgd door de vrouwenverenigingen uit het dorp, met een geweldige opkomst hebben we een goede viering gehad, een mooie liturgie, en prachtige liederen met elkaar gezongen.

Daarna was er een traktatie van de werkgroep de Trochsetters. Er was chocolademelk een stukje banketstaaf en een bonbon.

Om ongeveer half 6 was er een Kerstbroodmaaltijd deze werd aangeboden en verzorgd door de Diaconie van de Protestantse Gemeente. Er waren bijna 60 mensen die allemaal lekker en gezellig gegeten hebben.

Ik heb erg genoten van deze decembermaand al was het soms erg druk je krijgt er ook veel voor terug, en van al die positieve reacties krijg je weer energie om door te gaan. Ik ben blij dat ik 4 maanden geleden de oproep heb gedaan.

Januari is weer een wat rustiger maand al wordt er achter de schermen wel hard gewerkt door de Woningstichting en Zorgcentrum Het Bildt om hier een aantal dingen te gaan realiseren, later meer hierover.

Hierbij wil ik de vrijwilligers die de afgelopen 4 maanden mee hebben geholpen om al deze dingen mogelijk te maken heel erg bedanken.

Allemaal een hele fijne Jaarwisseling en tot ziens in 2016.

Hartelijke groeten namens, Grietje, Jan, Jantje, Boukje, Rinske, Fetje, Pietje, Tineke, Martje, Sjoukje, Gooitske.

Antje Geertsma.

W.A.T. WURKGROEP ALDEREIN TZUMMARUM foto W.L.
DOOR OUDTZUMMARUM UITGEROEPEN TOT WERKGROEP VAN HET JAAR

Trochetters

W.A.T. WURKGROEP ALDEREIN TSJUMMEARUM ACTIVITEITEN VOOR JANUARI

ZONDAG 3 JANUARI VANAF 15.00 UUR NIEUWJAARS BIJEENKOMST MET KOFFIE EN EEN HAPJE EN DRANKJE.

MAANDAG: 4 JAN 15.30 UUR SJOELEN

DINSDAG: 5 JAN 9.30 UUR KOFFIEDRINKEN, KAARTVERKOOP, JANTJE KUIKEN

WOENSDAG: 6 JAN 14.30 UUR KOERSBAL

MAANDAG: 11 JAN 14.30 UUR SJOELEN

DINSDAG: 12 JAN 9.30 UUR KOFFIEDRINKEN

DONDERDAG: 13 JAN 14.30 UUR SPELMIDDAG

MAANDAG: 18 JAN 14.30 UUR SJOELEN

DINSDAG: 19JAN 9.30 UUR KOFFIEDRINKEN

WOENSDAG: 20 JAN 14.30 UUR KOERSBAL

MAANDAG: 25 JAN 14.30 UUR SJOELEN

DINSDAG: 26 JAN 9.30 UUR KOFFIEDRINKEN

WOENSDAG: 27 JAN 14.30 UUR JAN VAN T’SLOT VAKANTIE FOTOS EN REISVERSLAG NAAR CHINA (ONDERVOORBEHOUD)

DONDERDAG: 28 JAN 14.30 UUR HANDWERKEN/KNUTSELEN.

Heb je op- of aanmerkingen over dit archief-item? Maak dan gebruik van de onderstaande envelop!

*Vermeld altijd de titel van het archief-item in het onderwerp of het bericht.

Stuur dit naar iemand