BEETGUM De Van Aismapartij ontbrak nog op het lijstje van Hans Wassenaar. Na zondag kan ook deze prestigieuze partij worden afgevinkt.

Met zijn maten Marten Bergsma en Renze Pieter Hiemstra was hij in de finale vele maten te groot voor de formatie van Peter van Zuiden, Erik Haitsma en Willem Heeringa. Als ware het een clinic zo werd het partuur van Van Zuiden c.s. van de lijst geslagen. Na spel gelijk kwam het perk Hiemstra-Wassenaar op stoom en sloeg in hoog tempo acht ballen over de bovenlijn. Voor trio Van Zuiden was er geen houden meer aan en op 5-2 en 6-2 plaatste opslager Marten Bergsma een zitbal.

Wassenaar werd uitgeroepen tot koning van de partij, maar ondervond wel de nodige concurrentie van opslager Marten Bergsma. Die had vooral in de eerste twee omlopen de meeste kastanjes uit het vuur gesleept.

Bij trio Gert-Anne van der Bos, nog nooit winnaar in Beetgum, moest DaniŽl Iseger verstek laten gaan wegens ziekte. Hij werd vervangen door de supersub Jacob Wassenaar maar ook Wassenaar kon Van der Bos en Triemstra niet over de streep trekken. Wassenaar had teveel afzwaaiers en voor Van der Bos waren de kaatsen gewoon te klein om daar nog iets mee te kunnen doen. Op 5-1 en 6-6 plaatste Bergsma een zitbal.