Dubbele zege voor Bergsma en Heeringa

EASTEREIN/BITGUM Willem Heeringa en Marten Bergsma kenden een goed kaatsweekeinde.
Ze pakten zowel zaterdag als gisteren de krans in de eerste klasse.

De eerste klas vrije-formatiewedstrijd in Easterein werd gisteren gewonnen door Marten Bergsma, Jacob Klaas Haitsma en invaller Willem Heeringa. Bergsma en Haitsma starten de dag als duo (derde maat Lennart Adema is op vakantie) en vroegen Heeringa in te vallen vanaf de tweede omloop. In de finale namen ze een 5-3 voorsprong tegen de plaatselijke favorieten Dirk Yde Sjaarda Bauke Dijkstra en Jan Schurer. Dit trio knokte zich terug tot 5-5 en nam in het laatste eerst zelfs een 6-2 voorsprong, maar toch kwam alles aan de hang. Op die stand miste de Sjaarda het perk.
Uit een lijst van twintig parturen was de derde prijs voor Gosse Beeksma, invaller Johannes van der Veen en Jelle Jaap Stiemsma. De wantenkeuring leverde geen slachtoffers op.
De laatste door elkaar loten partij in de eerste klas werd zaterdag gewonnen door Marten Bergsma, Hendrik Jan van der Velde en Willem Heeringa. Vooral Bergsma was in Bitgum op dreef aan de opslag en plaatste menig zitbal. In de finale werden Arnold Zijlstra Jacob Klaas Haitsma en Jan Schurer verslagen met 5-3 en 6-4.

L.C. 10-08-2015.