Foto 1

VvV Tzummarum Kaatst in de zaal.

Zondag jongstleden was er een ledenpartij zaalkaatsen van VvV Tzummarum in de sporthal in Tzummarum. Het betrof de oudste klasse, en het beloofde weer een spektakel te worden. Er werd om in een puntenklassement gekaatst.

Aan het einde van de middag waren de prijzen als volgt verdeeld: De zesde prijs ging naar Lieuwe Heeringa met 18 punten voor en 17 tegen, de vijfde prijs ging naar Wim Bouma, met 18 punten voor en 10 tegen. De vierde prijs was voor Pieter Heeringa die 20 punten voor had en 12 tegen. Piet Miedema ging er met de derde prijs vandoor, hij had 21 punten voor en 18 tegen.
Tweede werd Jelle Velsma met 21 punten voor en 11 tegen.
En de winnaar van de dag was Hendrik Smits, met 21 punten voor en maar liefst 1 tegen.

Na de prijsuitreiking van de voorzitter, werd er nog nagepraat onder het genot van een hapje en een drankje.

Foto 2

Robert de Bruin wint zaalkaatspartij Tzummarum.

Afgelopen zondag was het weer jaarlijks Terpstra Transport zaalkaatspartij van VvV Tzummarum.
Al meer dan 25 jaar wordt deze partij georganiseerd in de Harnehal.

Wedstrijdleider Steven de Bruin had drie lijsten geloot, waardoor ieder individueel zijn kostbare punten moest gaan vergaren. Om de eersten werden fel gestreden waardoor diverse partijen op 5-5 eindigden. Iedereen speelde drie partijen.
De zesde prijs ging naar Willem Heeringa, hij had 17 punten voor en 11 tegen.
De vijfde prijs was mooi voor Atze Hempenius, die 18 punten voor en 14 tegen had. Jan van der Schoot ging er met de vierde prijs vandoor, met het punten aantal 19 voor en 14 tegen. Leendert Looijenga laat ook weer zien dat hij goed partij kan bieden in de Harnehal, was goed voor de derde prijs, met 21 punten voor en 13 tegen.

Het mooie was dat de dat de twee laatste prijzen verdeeld worden over de broers de Bruin, met de tweede prijs voor Steven met 21 punten voor en 9 tegen, en met de eerste prijs naar broer Robert, met 21 punten voor en 8 tegen.

Het was een leuke kaatsmiddag geworden, met een hoop strijd. Tot het zomerseizoen.

Ronald van Vliet