Sjouke van der Weg geboren op 21 februari 1916 te Tzummarum als zoon van Jan van der Weg en Trijntje de Haan, het gezin Van der Weg is op 20 januari 1926 geŽmigreerd naar Noord-Amerika ( U.S.A.)
Als soldaat van het Amerikaanse leger heeft hij tijdens de oorlog 1940- 45 meegestreden tegen de Duiters voor de bevrijding van Europa.
Aan het einde van de oorlog heeft hij een bezoek gebracht aan zijn geboortedorp Tzummarum en aan het geboortedorp van zijn moeder Sexbierum.
Er zijn toen door Jan Haaijes Westra uit Tzummarum verschillende fotoís gemaakt van de familieís uit Tzummarum en Sexbierum.

Voorste rij v.l.n.r.:
Bregina Visser- Marssum, Johanna Marssum- van der Weg, Jantje Sijtsma- Marssum, daarvoor meisje Johanna Visser (van Hans en Bregina), Bregina Sloots- Draijer, U.S.A. soldaat Sjouke van der Weg in 1945 op bezoek in zijn geboortedorp Tzummarum, Antje Moes-Draijer (dochters van Jetske Draijer- van der Weg), Gerrie Visser- Winsma, Pietje Buren-van der Weg,het jongetje is Pieter Visser van Hans en Bregina en kleine meisje met wit mutsje is zijn zusje Minke, vrouw onbekend.
Achterste rij v.l.n.r.:
Hendrik Meijer, Fokke Buren, Klaas van der Weg, Jacob ( Jappie) van der Weg, Klaas Terpstra, Elizabeth Meijer- van der Weg, Trijntje van der Weg- Dijkstra en Bregina Terpstra- Winsma.
Informatie: Jappie van der Weg en A. Heeringa-Draijer.