Geschiedenis van Van der Ploeg, Peter (1923) afkomstig van Dirk Hoekstra Amerika

Peter van der Ploeg, eigenaar van de Fillage View Farm in Arpin Township, werd geboren in Nederland 25 november 1872, zoon van Allie en Pietge (Noorde) Van der Ploeg.
De ouders waren inwoners van Nederland, en waren welvarende boeren er voor vele jaren.
De vader werkt nog een klein stuk land daar,dat nu in zijn 80ste jaar, de moeder overleed in 1918.
Zij waren de ouders van zes kinderen : Gertrude, nu mevrouw A.Osenga, van Arpin Township, Wood County, Peter, met inachtneming van deze schets, Fred, die nog steeds in Nederland woont, Bessie, nu mevrouw JOHN Van der Ploeg, van Holland, Lucy, nu mevrouw Hassel Meyer, van Holland, en Rena, nu mevrouw Richard Hoekstra, ook van Nederland.
Peter van der Ploeg kreeg zijn opleiding in Nederland en na het werken voor zijn ouders en anderen voor een tijd naar de Verenigde Staten in 1892.
Bij aankomst hier ging hij rechtstreeks naar New York nar Racine County,Wisconsin, waar hij een jaar gewerkt op het bedrijf en twee jaar als spoorweg sectie man, dan voor een jaar in een tegelfabriek en voor vier jaar in de bouw van de tegel sloten.
In 1900 kwam hij naar Wood County en 40 hectare woeste grond gekocht in artikel 25, ArpinTownship, waaraan hij later nog een ander40-hectare darmkanaal.
Hij richtte een houten huis en een log schuur en ging naar zijn huis vast te stellen voor dit object.
Door jaren van trouwe inspanningen die hij bracht tot een fijne punt van ontwikkeling, in 1909 richtte hij een 30 bij 78 voet schuur met 16 voet straal, en in 1913 bouwde hij een goede woning.
Hij schraapte 70 hectare van het land, en droeg op algemene landbouw en melkveehouderij, geleidelijk aan werken meer in de raszuivere vee- industrie.
In 1918 verkocht hij het goed aldus opgebouwde en kocht 128 hectare ten dele verbeterd grond in artikel 22, van Arpin Township.
Deze heeft hij gemaakt in een van de mooiste eigenschappen in de Township.
In 1918 bouwde hij een mooie en moderne schuur erop, 36 bij 80 voet, met kelder, en ingericht met James apparatuur.
De boerderij zoals het nu bestaat, samen met zijn methoden van de werking, leveren een mooi voorbeeld aan te moedigen en anderen te leren in het onderhoud van hoogwaardige vee, de industrie betekend veel voor de toekomst van Wood County.
De heer van der Ploeg is ook voorzien van een uitstekend voorbeeld van burgerschap, hij heeft bijgedragen aan vele mijlen van de weg aan te leggen door middel van dit gedeelte van de provincie,en heeft altijd stond klaar om alle mogelijke hulp aan nieuwe kolonisten maken, hij is een constante”booster”voor zijn gemeente en provincie.
Hij diende als directeur van het schoolbestuur van district nr. 3, in Arpin Township voor meerdere jaren, en is hij voorzitter van de Arpin Gemeenschap Club sinds 1921.
Hij was een van de organisatoren Midway Cheesh Factory, dat eigendom was van zichzelf, de heer Ardeen Osenga, en twee anderen tot 1914, toen de heer van der Ploeg en de heer Osenga kocht het belang van de andere twee aandeelhouders en vervolgens bediende de fabriek tot 1920, de heer van der Ploeg als president van de nieuwe organisatie tot het moment van verkoop.
06 mei 1893, in Union Grove, Wisconsin, is de heer van der Ploeg verenigd in het huwelijk met Miss Rena Terpstra, dochter van Simon en Tena (Swart) Terpstra.
Mevrouw van der Ploeg’s ouders waren inwoners van Nederland en kwam tot de verenigde Staten in 1907, het maken van hun huis met de heer en mevrouw van der Ploeg totdat ze werden opgeëist door de dood.
Zeven kinderen zijn geboren bij de heer en mevrouw van der Ploeg: Maria, Allie, Tena, Simon, Laura, Rena en Bessie.
Maria woont nu in Gresham, Neb Tena is mevrouw John Johnson van Nekoosa,Wood County.
De andere kinderen wonen met hun ouders, Allie en Simon zijn in samenwerking met hun vader in de melkveehouderij.
De familie zijn lid van de congregatie kerk in Arpin, en mevrouw van der Ploeg is lid van de Ladies Aid Society.

Bron: Geschiedenis van Wood County, Wisconsin, (1923) samengesteld door George O.Jones.