Afscheid G.de Jong "Crescendo".

Wij gaan verder met het grote huis aan de voorkant, beter bekend als de voormalige pastorie van de Hervormde Kerk. In het voorste gedelte van dit huis woonde kapper van der Sluis en het achterste gedeelte werd bewoond door Rikus en Sjoukje de Bruin. Rikus was kleermaker en zijn vrouw Sjoukje was jarenlang kosteres van de Herv.Kerk. Deze drie huizen zijn later samengevoegd tot de huidige vorm en doet nu dienst als supermarkt ,boven de winkel wonen de huidige eigenaren Auke en Tjitske Bonsma nr.91.

Als wij onze weg vervolgen komen we aan bij het vroegere postkantoor . Gijsbert de Jong was in die tijd de kantoorhouder; hij werd opgevolgd door Ale Travaille. Zijn vrouw Tjitske Travaille-Bonsma bewoont nu nog steeds dit huis nr.89.

Daarnaast woonden jaren lang Haye en Dirkje Travaille. Bij Haye kon je je haar laten knippen en in model latan brengen, een echte coiffeur dus.Je kon er ook drogistartikelen kopen. In dit huis woont nu de familie Laanstra.nr.87.

Het volgende huis werd bewoond door vrouw Bosma, en bij haar kon je als boer goed terecht voor touw,leer,teer,veevoer en uierzalf. Het pand heeft tot nu toe altijd een winkel bestemming gekend. Na de kruidenierswinkel de "Spar"van de fam.Dijkstra,kunnen wij nu hier een patatje,kroket,warme maaltijd etc, bij Rinke's "Eetcafé de Buorren" halen.nr.85.